Surówka z kabaczka, papryki i rzodkiewki

Oceń ten przepis!

5/5 5 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Porcje 2

5/5 5 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kabaczek obrać. Razem z oczyszczoną papryką i ogórkiem pokroić w kostkę. Kapustę bardzo drobno poszatkować. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Rzodkiewki pokroić w cienkie plasterki. Cebulę drobno posiekać. Groszek osączyć z zalewy.
  2. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać jogurt wymieszany wcześniej ze zmiażdżonym czosnkiem. Dodać zieleninę, przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem, wymieszać.

Opis przepisu:

Wiosenny sposób na lekki posiłek. Surówka z kabaczka, papryki i rzodkiewki to również ciekawa propozycja dla fanów coraz popularniejszej kuchni wegetariańskiej. Bardzo łatwa i szybka w przyrządzeniu to dobry pomysł na popołudniową przekąskę.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?