Udka z kurczaka nadziewane papryką

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 55 min.

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Udka umyć, osuszyć, usunąć kości, zbić przez folię tłuczkiem. Następnie natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem.
  2. Na każdy płat mięsa ułożyć po kilka słupków papryki, ogórka kiszonego i posiekaną natkę pietruszki.
  3. Mięso zwinąć ciasno w rulon, spiąć wykałaczkami, ułożyć w brytfannie, skropić olejem i odrobiną wody, przykryć folią aluminiową.
  4. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 50-55 minut w temp 180-190 stopni, polewając od czasu do czasu powstałym sosem.

Opis przepisu:

Udka z kurczaka tradycyjnie goszczą na naszych stołach. Warto jednak czasami urozmaicać swoje potrawy, dlatego polecamy podać na obiad udka z kurczaka nadziewane papryką. Kolorowe nadzienie będzie pięknym wspomnieniem wakacji lub też ich zapowiedzią. Aromatyczne danie z piekarnika zachwyci całą rodzinę wyglądem, a co najważniejsze – smakiem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?