Sałatka z ryżem i tuńczykiem

Oceń ten przepis!

4/5 4 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 10

4/5 4 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ryż ugotować.
  2. Jajka zetrzeć na tarce, cebule pokroić w cienkie piórka, a ogórka i paprykę w kosteczkę.
  3. Wszystko połączyć i dodać pozostałe składniki.
  4. Doprawić i odstawić na godzinkę do lodówki.

Opis przepisu:

Wykonaj nietypową, a zarazem pyszną i prostą wersję sałatki z ryżem i tuńczykiem. Ugotuj ryż według przepisu na opakowaniu oraz jajka na twardo. Ogórki, cebulkę i paprykę pokrój w odpowiednie wielkości i połącz z wystudzonym ryżem oraz startym na tarce jajkiem. Do sałatki dodaj tuńczyka, majonez dekoracyjny WINIARY i całość dopraw do smaku. Tak przygotowaną sałatkę z ryżem i tuńczykiem dokładnie wymieszaj i serwuj na obiad dla całej rodziny.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?