Szybka surówka z kalarepy i pomidorków

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Porcje 2

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kalarepki obrać, pokroić w słupki. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w słupki tak jak kalarepkę, skropić sokiem z cytryny. Pomidorki koktajlowe pokroić na połówki,
  2. Wszystkie składniki włożyć do miski, skropić oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Posypać posiekaną zieleniną, wymieszać.

Opis przepisu:

Szybka i bardzo prosta w przygotowaniu surówka, która przywoła na nasz talerz wiosnę i wspaniale uzupełni walory smakowe każdego obiadu. Jej podstawą są kalarepa, jabłko oraz pomidory, dzięki czemu panuje w niej nie tylko różnorodność smakowa, ale też bukiet kolorów. Całość skrapiamy oliwą, dodajemy koperek i szczypiorek. Pycha!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?