Warzywa z patelni z masłem i bułką tartą

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 3

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Dynię obrać, usunąć miąższ, pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać masło, wsypać pokrojoną w słupki paprykę, smażyć około 5-8 minut. Następnie do podsmażonej papryki dodać pokrojoną dynię i bakłażan, smażyć do miękkości, oprószyć solą i pieprzem.
  2. Fasolkę szparagową umyć, oczyścić i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić, pokroić na kawałki. Fasolkę dodać do miękkich warzyw.
  3. Oprószyć bułką tartą i podsmażyć do lekkiego zrumienienia się bułki.
  4. Warzywa podsmażone na maśle z bułką tartą podawać same lub jako dodatek do obiadu.

Opis przepisu:

Warzywa z patelni z bułką tartą to ciekawa propozycja na lekki i niedrogi obiad. Przygotowanie jest bardzo proste i szybkie, dzięki czemu nie musimy tracić czasu na ślęczenie nad garnkami. Przepis może się przydać zwłaszcza w domach, gdzie więcej czasu chcemy spędzić z bliskimi niż w kuchni. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?