Glazurowane szparagi z bułką tartą

Oceń ten przepis!

5/5 5 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Porcje 2

5/5 5 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Szparagi zielone wrzucamy na wrzątek. Gotujemy 3 minuty. Odcedzamy i przekładamy na patelnię. Bierzemy około 50 ml ciepłej wody i rozpuszczamy w niej cukier. Polewamy nią szparagi. Smażymy na patelni do odparowania płynów. Cukier powinien oblepić nam szparagi nabłyszczając je.
  2. Na drugiej patelni roztapiamy masło. Dodajemy posiekany czosnek oraz sól
  3. Chwilę smażymy po czym wsypujemy bułkę tartą. Podsmażamy do zarumienienia się bułki.
  4. Szparagi podajemy posypane bułką tartą. Smacznego.

Opis przepisu:

Szparagi w glazurze z bułką tartą to świetny dodatek do ziemniaków i różnego rodzaju mięs. Wspaniale będą współgrać zwłaszcza z mięsem czerwonym, z którym świetnie się przełamią. Dodatek czosnku wzmocni smak i aromat szparagów, dzięki czemu zyskamy kompozycję idealną. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?