Frytki z topinambura

Oceń ten przepis!

5/5 5 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 5 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 2

5/5 5 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Topinambur (wybrałem wydłużone bulwy) dokładnie oczyszczamy z piasku i kroimy w słupki.
  2. Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy pokrojone topinambury i smażymy na złoty kolor. Solimy do smaku.
  3. Frytki takie mają lekko słodkawy smak. Są ciekawym dodatkiem do mięsa obiadowego. Smacznego.

Opis przepisu:

Topinambur to niezwykle wartościowa roślina, która posiada wspaniałą naturalną słodycz. Frytki z topinambura to przysmak idealny, który znakomicie sprawdzi się jako oryginalny dodatek do obiadu z pieczonym mięsem z mizerią. Wykonanie frytek takie samo jak w przypadku ziemniaków, więc nie sprawi trudności, a wyjątkowy smak uczyni, że dodasz go do menu na stałe.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?