Placki ziemniaczane nadziewane pieczarkami

Oceń ten przepis!

5/5 5 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 5

5/5 5 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki obrać i razem z jedną cebulą zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Następnie odlać nadmiar wody. Do masy ziemniaczanej dodać jajko, mąkę, sól, pieprz, przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie wymieszać.
  2. W rondelku rozgrzać łyżkę oleju, zeszklić posiekaną cebulę, wsypać pokrojone pieczarki i smażyć do odparowania wody. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i odrobiną maggi.
  3. Na rozgrzany olej łyżką nakładać porcje ciasta ziemniaczanego. Następnie ułożyć łyżkę smażonych pieczarek i przykryć następną porcją ciasta.
  4. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone placki osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
  5. Usmażone placki podawać same lub z sosem.

Opis przepisu:

Placki ziemniaczane nadziewane pieczarkami to sprawdzony przepis na pyszny obiad. Dzięki doprawieniu ich Przyprawą JARZYNKA WINIARY uzyskasz delikatną, acz lekko słonawą potrawę, której trudno się oprzeć. Sprawdź, jak wykonać te niezwykłe placki.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?