1

2

Przepisy

Ciasto piaskowe

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 60 minut

oczekiwanie: 90 minut

porcje: 10 porcji

Szybkie i lubiane

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajka rozbić do wyższego naczynia, dodać cukier i cukier waniliowy, ubijać mikserem aż będą puszyste. Dodać mąke wymieszana z proszkiem do pieczenia, wszystko dobrze ubić. Na końcu dodać wrzącą margarynę, jeszcze chwilę ubijać. (Bardzo ważne, margaryna musi miec konsystencie smietany) 2 blaszki o wymiarach 11x40 cm wysmarować lekko tłuszczem, wlać ciasto do połowy. Piec w 180 st C około 45-50 do suchego patyczka.(wstawić do nagrzanego piekarnika) Po upieczeniu posypać cukrem pudrem Smacznego.
  2. Jajka rozbić do wyższego naczynia,
  3. dodać cukier i cukier waniliowy, ubijać mikserem aż będą puszyste.
  4. Dodać mąke wymieszana z , wszystko dobrze ubić.
  5. Na końcu dodać wrzącą margarynę, jeszcze chwilę ubijać.(margaryna musi miec konsystencje śmietany)
  6. Ciasto podzelic na 2 czesci
  7. Do drugiej czesci dodac kakao
  8. Dokładnie wymieszac
  9. 2 blaszki o wymiarach 11x40 cm wysmarować lekko tłuszczem, wlać ciasto do połowy. Piec w 180 st C około 45-50 do suchego patyczka.(wstawić do nagrzanego piekarnika) Po upieczeniu posypać cukrem pudrem Smacznego.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: