Sałata zielona z sosem i ziołami

Oceń ten przepis!

4/5 4 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Porcje 3

4/5 4 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Sałatę umyć, osuszyć, porwać na mniejsze kawałki, ułożyć na półmisku
  2. Zmiażdżony czosnek rozetrzeć ze szczyptą soli. Następnie dodać musztardę, sok z cytryny i ciągle mieszając powoli wlewać oliwę.
  3. Sos wymieszać z posiekanymi ziołami, przyprawić do smaku cukrem. Przed podaniem sałatę polać przygotowanym sosem.

Opis przepisu:

Sałata zielona z sosem i ziołami to wspaniały dodatek do obiadu. Sprawdzi się ona głównie w sezonie letnim, w którym stawiamy na lekkie dodatki. Porwane liście sałaty doprawione odpowiednio dobranymi ziołami, pięknie prezentują się na talerzu, jednocześnie podkreślając wygląd dania głównego. Aż ślinka cieknie!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?