1

2

Przepisy

Bakłażan panierowany

5/5 5 4 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 8 porcji

Bakłażan w panierce to smaczna i łatwa do przygotowania przekąska.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Bakłażan umyć, odciąć piętkę, pokroić na 1-1,5 cm krążki,
  2. Oprószyć solą i odłożyć na około 10-15 minut. Gdy bakłażan puści sok osuszyć papierowym ręcznikiem.
  3. Następnie oprószyć pieprzem i mąką, zanurzać w roztrzepanych jajkach z dodatkiem przyprawy uniwersalnej i obtaczać w bułce tartej.
  4. Smażyć z obu stron na rozgrzanym maśle z dodatkiem oleju.
  5. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: