Bakłażan panierowany

Oceń ten przepis!

5/5 5 13 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 8

5/5 5 13 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Bakłażan umyć, odciąć piętkę, pokroić na 1-1,5 cm krążki,
  2. Oprószyć solą i odłożyć na około 10-15 minut. Gdy bakłażan puści sok osuszyć papierowym ręcznikiem.
  3. Następnie oprószyć pieprzem i mąką, zanurzać w roztrzepanych jajkach z dodatkiem przyprawy uniwersalnej i obtaczać w bułce tartej.
  4. Smażyć z obu stron na rozgrzanym maśle z dodatkiem oleju.
  5. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Opis przepisu:

Panierowany bakłażan to prosta w przygotowaniu przekąska, która z powodzeniem może stać się jednym z popisowych punktów podczas rodzinnego posiłku. Dodatek przyprawy uniwersalnej sprawi, że potrawa nabierze ciekawego smaku i aromatu. Po usmażeniu odsączamy bakłażana papierowym ręcznikiem i tak przygotowany przysmak podajemy gościom.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?