Pyszne, pikantne cebularze

Oceń ten przepis!

5/5 5 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 33 min.

  • Oczekiwanie 50 min.

  • Porcje 6

5/5 5 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Do ciepłego mleka dodać cukier, pokruszone drożdże, 3 łyżki mąki, wymieszać, przykryć i odłożyć w ciepłe miejsce na 15 minut.
  2. Jajko ubić z odrobiną soli. Do drugiej miski przesiać mąkę dodać wyrośnięte drożdże, 2 łyżki oleju, jajko, dokładnie wyrobić.
  3. Ciasto wyłożyć na posypaną mąką stolnicę, rozwałkować na grubość 1 cm, powycinać krążki. Uformować owalne placuszki.
  4. Na pozostałym oleju zeszklić posiekaną cebulę, przyprawić do smaku solą i pieprzem, ostudzić.
  5. Placuszki ułożyć na przygotowanej blaszce, pozostawić do wyrośnięcia.Na wyrośnięte ciasto nałożyć farsz z cebuli
  6. Posypać żółtym serem i oprószyć ostrą mieloną papryką. Blaszkę z cebularzami włożyć do piekarnika
  7. Piec w temp 190 stopni około 15-20 minut.

Opis przepisu:

Ciasto drożdżowe domowej roboty i rumiana cebulka zapieczona w piekarniku, to podpowiedź na smakowitą przekąskę! Wypróbuj przepis na pyszne, pikantne cebularze. Dzięki naszej propozycji przygotujesz je sprawnie i przekonasz się, że znikają z talerza zdecydowanie szybciej niż się pieką.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?