Bułeczki z pomidorem i mozzarellą

Oceń ten przepis!

4/5 4 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 15 min.

  • Porcje 5

4/5 4 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jogurt lekko podgrzać, wlać do miski, dodać pokruszone drożdże, cukier, oliwę i wymieszać. Następnie dodać sól i przesianą mąkę, wyrobić elastyczne ciasto. Przykryć folią i odłożyć w ciepłe miejsce na 35-40 minut.
  2. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na posypaną mąką stolnicę, wyrobić, rozwałkować na grubość 1,5-2 cm. Następnie wycinać krążki.
  3. Ułożyć na przygotowanej blaszce, odłożyć w ciepłe miejsce na 10-15 minut. Na każdy krążek ciasta położyć plasterek pomidora.
  4. Na plasterki pomidorów ułożyć po pół kulki sera mozzarella.
  5. Po wierzchu posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać ziołami prowansalskimi. Włożyć do nagrzanego piekarnika.
  6. Piec w temp 190 stopni około 15-20 minut.

Opis przepisu:

Przekąska idealna na przykład na przyjęcia. Bułeczka z pomidorem i mozzarellą to coś, czym zaskoczysz gości i sprawisz, że na pewno wyjdą zadowoleni. Połączenie pomidora i mozzarelli to smak, który od dawna zachwyca wszystkich koneserów. W tym wydaniu wygląda efektownie i smakuje jeszcze lepiej!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?