Udka z kurczaka w marynacie

Oceń ten przepis!

4/5 4 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 1 godz. 5 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 2

4/5 4 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Do miseczki wlać olej, dodać musztardę, zmiażdżony czosnek, sok z cytryny, pieprz młotkowany z kolendrą, sól, wymieszać.
  2. Mięso umyć, osuszyć, oprószyć mieloną papryką i obłożyć marynatą. Przykryć i pozostawić w lodówce.
  3. Następnie mięso włożyć do rękawa do pieczenia. Przebić w kilku miejscach folię, ułożyć w brytfannie i włożyć do piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 1 godziny. Po 40 minutach przeciąć folię i dopiec mięso (powstanie ładna chrupiąca skórka).

Opis przepisu:

Przygotuj aromatyczną marynatę z oleju, musztardy, zmiażdżonego czosnku, soku z cytryny, pieprzu, kolendry i soli. Udka z kurczaka oprósz mieloną papryką i obłóż marynatą. Tak przygotowane mięsko włóż do rękawa do pieczenia. Pyszne, aromatyczne mięso z chrupiącą skórką skusi każdego smakosza pysznych obiadów. Do udek z kurczaka w marynacie dodaj ziemniaczki i ogórki kiszone, wtedy masz pewność na obiad doskonały!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?