1

2

Przepisy

Udka z kurczaka w marynacie

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 120 minut

porcje: 2 porcje

Mięso jest pyszne, aromatyczne z chrupiącą skórką.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Do miseczki wlać olej, dodać musztardę, zmiażdżony czosnek, sok z cytryny, pieprz młotkowany z kolendrą, sól, wymieszać.
  2. Mięso umyć, osuszyć, oprószyć mieloną papryką, obłożyć marynatą. Przykryć i pozostawić w lodówce.
  3. Następnie mięso włożyć do rękawa do pieczenia, przebić w kilku miejscach, ułożyć w brytfannie, i włożyć do piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 1 godziny. Po 40 minutach przeciąć folię i dopiec mięso. ( powstanie ładna chrupiąca skórka.)

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: