Łopatka duszona w cebuli

Oceń ten przepis!

4/5 4 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 3

4/5 4 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Łopatkę kroimy w mniejsze kawałki. Przepłukujemy w wodzie i wrzucamy do garnka,
  2. Następnie dodajemy jarzynkę oraz przyprawę do wieprzowiny.
  3. Dodajemy również smalec oraz pokrojoną w plastry cebulę i podduszamy.
  4. Zalewamy wodą tak do 3/4 wysokości mięsa. Dodajemy liść laurowy oraz ziele angielskie, przykrywamy i dusimy na małym ogniu do miękkości mięsa w razie potrzeby podlać delikatnie wodą. Doprawić do smaku pieprzem i maggi.

Opis przepisu:

Łopatka duszona w cebuli to nasza propozycja na szybki i pożywny obiad w niedzielne popołudnie. Mięso jest delikatne i smaczne, a cebula doda mu wyjątkowego aromatu i wyrazistości. Podczas duszenia dodajmy jarzynkę WINIARY, a jeszcze bardziej wzmocnimy zapach dania, który przyciągnie wszystkich do talerza. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?