składniki:
liczba porcji:


Przygotowanie:
- Żeberka pokroić na porcje, umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Zrumienić na rozgrzanym oleju, przełożyć do rondla.
- Na tłuszczu w którym smażyło się mięso zeszklić drobno posiekaną cebulę i czosnek. Dodać piwo, miód, sok z cytryny, zagotować.
- Przygotowany sos połączyć z mięsem, dodać liść laurowy, mieloną paprykę, wlać 2/3 szkl wody i dusić pod przykryciem do miękkości.
- Po koniec dodać mąkę wymieszaną z odrobiną zimnej wody, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do zupy.
Opis przepisu:
Autor: RENIZŻeberka wieprzowe duszone w piwie pokochają miłośnicy mięsnych dań. Żeberka dusimy w intensywnym sosie piwno-miodowo-cytrynowym, a dodatkowo doprawiamy je charakterną papryką i aromatyczną WINIARY Przyprawą do zup, sosów, sałatek. Żeberka wieprzowe duszone w piwie podawaj z ulubionymi dodatkami, np. surówką i ziemniakami.
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?