Żeberka wieprzowe duszone w piwie

Oceń ten przepis!

4/5 4 15 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 45 min.

  • Porcje 6

4/5 4 15 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Żeberka pokroić na porcje, umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Zrumienić na rozgrzanym oleju, przełożyć do rondla.
  2. Na tłuszczu w którym smażyło się mięso zeszklić drobno posiekaną cebulę i czosnek. Dodać piwo, miód, sok z cytryny, zagotować.
  3. Przygotowany sos połączyć z mięsem, dodać liść laurowy, mieloną paprykę, wlać 2/3 szkl wody i dusić pod przykryciem do miękkości.
  4. Po koniec dodać mąkę wymieszaną z odrobiną zimnej wody, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do zupy.

Opis przepisu:

Żeberka wieprzowe duszone w piwie pokochają miłośnicy mięsnych dań. Żeberka dusimy w intensywnym sosie piwno-miodowo-cytrynowym, a dodatkowo doprawiamy je charakterną papryką i aromatyczną WINIARY Przyprawą do zup, sosów, sałatek. Żeberka wieprzowe duszone w piwie podawaj z ulubionymi dodatkami, np. surówką i ziemniakami.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?