Filety rybne w płatkach kukurydzianych

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 4

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety z ryby rozmrozić, umyć, osuszyć. Oprószyć solą, pieprzem i mieloną papryką.
  2. Płatki kukurydziane pokruszyć (najlepiej wałkiem na stolnicy). Jajko wbić na talerz, roztrzepać widelcem z odrobiną soli. Filety oprószyć mąką, zanurzyć w jajku i obtoczyć w pokruszonych płatkach.
  3. Smażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju. Usmażone filety osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Opis przepisu:

Filety rybne w nieco innym wydaniu. Płatki kukurydziane nadadzą im jeszcze większej chrupkości, która będzie świetnie współgrać z delikatnym mięsem w środku. Genialnie będą smakować w zestawie z frytkami i surówką. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?