Kotleciki z gotowanych ziemniaków

Oceń ten przepis!

4/5 4 39 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 6

4/5 4 39 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć posiekaną cebulę i pokrojoną w kosteczkę paprykę.
  2. Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przecisnąć przez praskę, ostudzić. Do zimnych ziemniaków dodać jajko, cebulę z papryką, posiekany szczypiorek, mąki, przyprawić do smaku pieprzem i dokładnie wymieszać.
  3. Z masy ziemniaczanej formować nieduże kotleciki, obtaczać w bułce tartej
  4. Smażyć z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju
  5. Usmażone kotleciki osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
  6. Kotleciki z ziemniaków podawać z sosem i surówką.

Opis przepisu:

Kotleciki z gotowanych ziemniaków to doskonały pomysł na smaczny i lekki obiad. Zasmakuje nie tylko tym, którzy preferują kuchnię wegetariańską! Możesz je z powodzeniem serwować zamiast mięsa – gwarantujemy, że obiad nie straci na walorach smakowych. A co do kotlecików ziemniaczanych? Sałatka ze świeżych warzyw będzie pasować idealnie! Sprawdź nasz przepis na kotleciki z gotowanych ziemniaków!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?