Racuchy z płatków owsianych z jabłkami

Oceń ten przepis!

5/5 5 18 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 28 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 12

5/5 5 18 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mleko zagotować z odrobiną soli, wsypać płatki owsiane i gotować około 5 minut, zdjąć z ognia, ostudzić.
  2. Do zimnych dodać żółtko, mąkę, sodę oczyszczoną, cukier waniliowy,zamieszać.
  3. Następnie dodać pokrojone jabłka, rodzynki i sztywno ubitą pianę z białek.
  4. Wszystko razem bardzo delikatnie wymieszać.
  5. Łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na rumiano.
  6. Usmażone racuchy osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
  7. Przed podaniem racuszki posypać cukrem pudrem.

Opis przepisu:

Jabłka podane na ciepło, z delikatną słodyczą i smakowicie chrupiące w ustach... to propozycja kojarząca się z daniem idealnym na chłodne dni. Nie inaczej! Wypróbuj przepyszne i lekkie racuchy z płatków owsianych z jabłkami z dodatkiem rodzynek i Cukru wanilinowego WINIARY. Taka wersja dobrze nasyci i rozgrzeje pusty brzuch!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?