Kotlety schabowe z cebulą i żółtym serem

Oceń ten przepis!

5/5 5 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 25 min.

  • Porcje 2

5/5 5 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso umyć, osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię, oprószyć solą i pieprzem. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, odłożyć do lodówki na 1 godzinę.
  2. Mięso wyjąć z lodówki, oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanym ze szczyptą soli jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano
  3. Cebulę posiekać w piórka, zeszklić na rozgrzanym maśle, przyprawić solą i pieprzem.
  4. Ułożyć na talerzu lub blaszce, wyłożyć podsmażoną cebulę.
  5. Posypać startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem,
  6. Majonez wymieszać z ketchupem. Kotlety posmarować majonezem, posypać mieloną papryką.
  7. Włożyć do kuchenki mikrofalowej lub piekarnika i zapiekać do momentu aż ser się roztopi. Podawać z ziemniaki i surówką.

Opis przepisu:

Kotlety schabowe z cebulą i żółtym serem to pomysł na kotlety w nowej odsłonie – smażymy je, a następnie zapiekamy pod pierzynką z sera żółtego, cebulki i polane sosem z ketchupu i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Kotlety schabowe z cebulą i żółtym serem podawaj z ulubioną surówką.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?