Shoarma z kurczaka w dwóch wersjach

Oceń ten przepis!

5/5 5 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 23 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

  • Porcje 2

5/5 5 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filet z kurczaka pokroić w paski; cebulę w piórka; paprykę w paseczki a pieczarki obrać i pokroić.
  2. Na gorącą patelnie z oliwą z oliwek wrzucić kurczaka i posypać przyprawą w stylu meksykańskim.
  3. Na osobnej patelni podsmażamy pieczarki z cebulą i solimy. Kiedy pieczarki się zarumienią dodajemy je do kurczaka razem z papryką.
  4. Całość mieszamy i smażymy do momentu gdy papryka będzie miękka. Danie przekładamy na talerze.
  5. Ser feta kroimy w kostkę i posypujemy nim naszą potrawę lub posypać żółtym serem.
  6. Potrawę podajemy z sosem: Ogórek ścieramy na tarce, solimy i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie odsączamy wodę z ogórków.
  7. Czosnek przeciskamy przez praskę (ilość dowolna, jak kto lubi)
  8. Wszystkie składniki sosu mieszamy z jogurtem naturalnym. Gotowe danie przekładamy na talerze.

Opis przepisu:

Shoarma to bliskowschodnia potrawa składająca się z cienkich mięsnych pasków. Paski są odcinane z dużego kawałka mięsa, które obraca się na pionowym rożnie. Możesz wypróbować przepis na shoarmę z kurczaka w dwóch wersjach i przyrządzić to smakowite danie we własnym domu.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?