Ryż curry

4/5 4 29 5 1
4/5 4 29 5 1
  • Przygotowanie: 35 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zagotuj 1 l wody i rozpuść w niej kostki rosołowe.
  2. Do bulionu dodaj curry.
  3. Wrzuć ryż. Gotuj przez 15-20 minut. Odcedź.
  4. Podawaj jako składnik dań chińskich, np. dodatek do warzyw albo warzyw i mięsa.

Opis przepisu:

Ryż curry to świetna baza do przygotowania aromatycznych potraw chińskich. Aby przyrządzić orientalne danie, wystarczy nam odrobina odpowiednio przygotowanego ryżu z curry i ulubione warzywa. Doskonale pasować będzie marchewka, kiełki bambusa oraz fasoli mung. Takie zestawienie ryżu z curry nada naszej potrawie prawdziwie egzotyczny smak.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?