Kotleciki z jajek i brokuła

Oceń ten przepis!

5/5 5 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 27 min.

  • Porcje 10

5/5 5 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Brokuł ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, zmiażdżyć widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków.
  2. 4 jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  3. Na rozgrzanym maśle podsmażyć drobno posiekaną cebulę i czosnek.
  4. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać surowe jajko, mąkę ziemniaczaną, kaszę mannę, sos sojowy. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać (gdy masa jest zbyt wolna dodać bułki tartej). Z masy formować okrągłe spłaszczone kotleciki, obtaczać w bułce tartej.
  5. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.

Opis przepisu:

Kotleciki z jajek i brokułów są smaczne, łatwe w przygotowaniu, a do tego niedrogie. Same zalety! Do ich zalet z pewnością należy też dopisać zaskoczone miny domowników, kiedy spróbują nowego specjału domowego kucharza. Zaskoczenie na pewno będzie pozytywne, a jedyne co usłyszysz to „można dokładkę?”. Pycha!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?