Kotleciki z brokuła i kalafiora

Oceń ten przepis!

5/5 5 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

  • Porcje 10

5/5 5 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kalafior i brokuł ugotować na pół miękko w osolonej wodzie. Wyjąć z wody, ostudzić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  2. Cebulę i czosnek drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle.
  3. 3 jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i zetrzeć na jarzynowej tarce.
  4. Przygotowane składniki włożyć do miski, dodać roztrzepane surowe jajko, musztardę, mąkę ziemniaczaną, kaszę mannę, 2 łyżki bułki tartej, koperek.
  5. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, dokładnie wymieszać.
  6. Formować okrągłe spłaszczone kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
  7. Podawać z sosem lub jako dodatek do obiadu do dania z mięsem.

Opis przepisu:

Kotleciki z kalafiora i brokuła to prawdziwa pyszność! W dodatku zrobisz je w bardzo prosty sposób! Będą idealną alternatywą dla tradycyjnych kotletów. Gwarantujemy, że zasmakują nie tylko osobom na diecie wegetariańskiej! Sprawdź koniecznie nasz przepis na kotleciki z kalafiora i brokuła!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?