składniki:
liczba porcji:






Przygotowanie:
- Kalafior i brokuł ugotować na pół miękko w osolonej wodzie. Wyjąć z wody, ostudzić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
- Cebulę i czosnek drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle.
- 3 jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i zetrzeć na jarzynowej tarce.
- Przygotowane składniki włożyć do miski, dodać roztrzepane surowe jajko, musztardę, mąkę ziemniaczaną, kaszę mannę, 2 łyżki bułki tartej, koperek.
- Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, dokładnie wymieszać.
- Formować okrągłe spłaszczone kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
- Podawać z sosem lub jako dodatek do obiadu do dania z mięsem.
Opis przepisu:
Autor: RENIZKotleciki z kalafiora i brokuła to prawdziwa pyszność! W dodatku zrobisz je w bardzo prosty sposób! Będą idealną alternatywą dla tradycyjnych kotletów. Gwarantujemy, że zasmakują nie tylko osobom na diecie wegetariańskiej! Sprawdź koniecznie nasz przepis na kotleciki z kalafiora i brokuła!
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?