1

2

Przepisy

Gulasz drobiowy

5/5 5 3 5 1

przygotowanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

Smaczne

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać olej, wrzucić mięso i przesmażyć. Podlać wodą, dodać kostkę mięsną oraz przyprawy: listek laurowy i 2 kulki ziela angielskiego. Dusić do miękkości mięsa. W czasie gdy mięso się dusi należy przygotować kasze gryczaną – ugotować wg przepisu na opakowaniu. Gdy mięso jest miękkie, należy w odrobinie wody rozrobić mąkę i śmietanę, wlać do rondla i zagotować ciągle mieszając aż powstanie sos. Doprawić majerankiem i pieprzem świeżo mielonym. Gulasz podawać z kasza gryczaną i surówką

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: