Kotlety z kaszy gryczanej z pieczarkami

Oceń ten przepis!

4/5 4 21 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 55 min.

  • Porcje 4

4/5 4 21 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kaszę wypłukać i ugotować w wodzie z dodatkiem soli. Pieczarki umyć i drobno pokroić.
  2. Na rozgrzanym maśle podsmażyć posiekaną cebulę i pieczarki, połączyć z kaszą.
  3. Do chłodnej kaszy dodać mąkę ziemniaczaną, 1 jajko, szczypior, starty żółty ser, 2 łyżki bułki tartej, pieprz i sos sojowy.
  4. Wszystko razem dokładnie wymieszać.
  5. Z kaszy formować kotlety, panierować w jajku i bułce tartej.
  6. Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.
  7. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku. Podawać z sosem, mięsem i surówką.

Opis przepisu:

Kasza gryczana w takiej formie skusi nawet tych co za nią nie przepadają.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?