1

2

Przepisy

Sałatka rybna

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 0 minut

porcje: 6 porcji

Fantazyjna sałatka rybna z gotowanymi ziemniakami, jabłkiem i ogórkiem konserwowym to świetne danie na weekendowy lunch lub na domową imprezę. Rybę do sałatki możemy ugotować w Rosole warzywnym WINIARY – będzie smaczniejsza. Całość doprawiamy białym wytrawnym winem i Majonezem light WINIARY oraz sokiem z cytryny. Sałatkę podajemy udekorowaną piórkami koperku i pokrojonym ogórkiem konserwowym.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ugotuj ziemniaki i rybę (saute).
  2. Jabłko obierz i pokrój w kostkę.
  3. Pokrój rybę, ogórki i ziemniaki.
  4. Połącz z majonezem i winem.
  5. Przypraw solą, pieprzem i skrop sokiem z cytryny.
  6. Całość wymieszaj i podawaj na stół.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: