Sałatka z kurczakiem i winogronami

Oceń ten przepis!

5/5 5 11 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 5

5/5 5 11 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rozgrzewamy suchą patelnię i wsypujemy na nią płatki migdałowe. Prażymy aż zaczną się rumienić.
  2. Pierś z kurczaka myjemy i kroimy w średniej wielkości kostkę. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię i posypujemy przyprawą curry. Dokładnie mieszamy i smażymy około 5 minut.
  3. Kapustę pekińską kroimy w średniej wielkości kostkę. Winogrona myjemy, kroimy na czwórki i wyciągamy pestki.
  4. Wsypujemy ostudzone płatki migdałowe, dodajemy Majonez. Całość dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Opis przepisu:

Przywitaj wiosnę na całego! Słodkie winogrona, orzeźwiająca kapusta pekińska, wykwintne płatki migdałowe, a to z dodatkiem pysznego kurczaka i aromatycznej przyprawy curry. Uzupełnij to czterema łyżkami majonezu dekoracyjnego WINIARY i ciesz się kolorową, przepyszną sałatką na Twoim talerzu. Smakowite wrażenia gwarantowane!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?