Surówka z czerwonej kapusty i marchwi

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 4

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Czerwoną kapustę cienko poszatkować, cebulą czerwoną pokroić w kosteczkę dodać do kapusty.
  2. Marchew obrać i zetrzeć na małych oczkach tarki, dodać do kapusty.
  3. Całość wymieszać, lekko posolić i odstawić na 10 minut, aby kapusta skruszała. Później do surówki dodać 1 łyżeczkę cukru trzcinowego i 1 łyżkę octu balsamicznego.
  4. Wymieszać i odstawić na około 20 minut co parę minut. Następnie przemieszać całość.

Opis przepisu:

Surówka z czerwonej kapusty i marchwi to prawdziwa bomba witaminowa, która w dodatku fantastycznie smakuje. Dodatek cukru trzcinowego wzbogaci walory naszej surówki, która w efekcie końcowym świetnie będzie współgrać z różnymi mięsami czy rybą. Dodatek doskonały!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?