Leczo z patisonów i papryki

Oceń ten przepis!

4/5 4 14 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Porcje 6

4/5 4 14 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Obraną cebulę i czosnek posiekać. Następnie wsypać do rondla z rozgrzanym olejem i zeszklić.
  2. Paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić w dość dużą kostkę, podsmażyć z cebulą.
  3. Umyte patisony ze skórką (średniej wielkości) pokroić na kawałki.
  4. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na cząstki.
  5. Pokrojone patisony wrzucić do cebuli. Dodać pół szklanki wody, przyprawę do zup. Całość przykryć i dusić do miękkości.
  6. Po upływie 10 minut dodać pomidory.
  7. Pod koniec gotowania dołożyć koncentrat pomidorowy, ketchup i musztardę.
  8. Gdy warzywa są miękkie doprawić do smaku solą i pieprzem.

Opis przepisu:

Taka potrawa jest w sam raz na lekki i szybki obiad w upalne wakacyjne dni. Danie jest proste do wykonania, wystarczy, że w kolejności będziesz dodawać do rondla poszczególne składniki a gęste i smakowite leczo z patisonów i papryki wykonasz w mgnieniu oka.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?