Zupa porowa z mielonym

Oceń ten przepis!

5/5 5 37 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 45 min.

  • Porcje 6

5/5 5 37 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Zarumień na złoty kolor w garnku. Dodaj mięso mielone i trochę podsmaż.
  2. Pory umyj i potnij w paski. Dolej 2,5 l wody i pora.
  3. Wszystko zagotuj i dodaj kostki rosołowe.
  4. Jak pory będą na wpół miękkie, dodaj serki topione. Gotuj na małym ogniu, aż serki się rozpuszczą.
  5. Na koniec dopraw solą i pieprzem i podawaj z bagietką albo bułką.

Opis przepisu:

Aromatyczna, pożywna zupa porowa z mielonym mięsem, na Rosole drobiowym z włoszczyzną, z dodatkiem ziołowego serka topionego. Kto chce, może część pokrojonego pora zeszklić na maśle przed dodaniem do zupy. Podajemy z pszennym pieczywem lub słonymi ciastkami francuskimi.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?