Kasza pęczak z warzywami i kurczakiem

Oceń ten przepis!

4/5 4 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 2 godz. 50 min.

  • Porcje 2

4/5 4 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Warzywa umyć, obrać i drobno pokroić.
  2. Kaszę namoczyć ok. 1 godzinę.
  3. Namoczoną kaszę ugotować z 3 szklankami wody przez ok. 20 min.
  4. Cebulę, marchewkę i pietruszkę lekko podsmażyć na 2 łyżkach oleju.
  5. Do ugotowanej kaszy dodać warzywa i kukurydzę. Gotować jeszcze ok. 10- 15 minut.
  6. Następnie garnek zwinąć w ręcznik i utrzymać w cieple ok 1 godzinę.
  7. Kurczaka pokroić, podsmażyć na oleju, doprawić sola i pieprzem.
  8. Kaszę wymieszać z sosem sojowym, natką pietruszki i podawać z kurczakiem.

Opis przepisu:

Kasza pęczak z warzywami i kurczakiem to danie, którego sekret tkwi właśnie w doskonale przyrządzonej kaszy. Dodajemy do niej podsmażone na oleju warzywa, a następnie garnek kaszy pęczak z warzywami owijamy ręcznikiem i utrzymujemy w cieple przez godzinę. To nie wszystko! Przed podaniem kaszę pęczak mieszamy z sosem sojowym i dekorujemy natką pietruszki.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?