Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kawa idealna na gorące, letnie popołudnia. Kiedy chcemy się schłodzić i pobudzić, trudno znaleźć lepszy napój niż właśnie mrożona kawa. A ta o smaku kokosowym dodatkowo będzie smakować wyjątkowo dobrze. Jest prosta w przygotowaniu, z użyciem blendera będziemy mogli cieszyć się kokosowym smakiem już po kilkunastu minutach. Możemy podawać z lodem, dzięki temu będzie jeszcze bardziej orzeźwiająca.
Przygotowanie
30 min
Krok 1
2 min
Do szklanki wsypać po 4 łyżeczki kawy i cukru, dodać 2 łyżeczki kakao.
Krok 2
3 min
Wodę zagotować i zalać mieszankę. Zamieszać i wystudzić. Schłodzić w lodówce.
Krok 3
5 min
Mleko również schłodzić. Mleko kokosowe wlać do blendera i zmiksować aż płyn się lekko spieni.
Krok 4
5 min
Dodać schłodzoną kawę, zmiksować. Wlać 400 ml mleka zwykłego i ponownie, ostatni raz zmiksować.
Krok 5
1 min
Kawę rozlać do szklaneczek i od razu podawać. Można dołożyć kawowy lód.
Krok 1
z
5
Do szklanki wsypać po 4 łyżeczki kawy i cukru, dodać 2 łyżeczki kakao.
Krok 2
z
5
Wodę zagotować i zalać mieszankę. Zamieszać i wystudzić. Schłodzić w lodówce.
Krok 3
z
5
Mleko również schłodzić. Mleko kokosowe wlać do blendera i zmiksować aż płyn się lekko spieni.
Krok 4
z
5
Dodać schłodzoną kawę, zmiksować. Wlać 400 ml mleka zwykłego i ponownie, ostatni raz zmiksować.
Krok 5
z
5
Kawę rozlać do szklaneczek i od razu podawać. Można dołożyć kawowy lód.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0