Kawa kokosowa

Oceń ten przepis!

4/5 4 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 4

4/5 4 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Do szklanki wsypać po 4 łyżeczki kawy i cukru, dodać 2 łyżeczki kakao.
  2. Wodę zagotować i zalać mieszankę. Zamieszać i wystudzić. Schłodzić w lodówce.
  3. Mleko również schłodzić. Mleko kokosowe wlać do blendera i zmiksować aż płyn się lekko spieni.
  4. Dodać schłodzoną kawę, zmiksować. Wlać 400 ml mleka zwykłego i ponownie, ostatni raz zmiksować.
  5. Kawę rozlać do szklaneczek i od razu podawać. Można dołożyć kawowy lód.

Opis przepisu:

Kawa idealna na gorące, letnie popołudnia. Kiedy chcemy się schłodzić i pobudzić, trudno znaleźć lepszy napój niż właśnie mrożona kawa. A ta o smaku kokosowym dodatkowo będzie smakować wyjątkowo dobrze. Jest prosta w przygotowaniu, z użyciem blendera będziemy mogli cieszyć się kokosowym smakiem już po kilkunastu minutach. Możemy podawać z lodem, dzięki temu będzie jeszcze bardziej orzeźwiająca.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?