1

2

Przepisy

Tortellini w sosie serowym

5/5 5 6 5 1

przygotowanie: 25 minut

oczekiwanie: 20 minut

porcje: 3 porcje

Tortellini grzybowe podane w sosie serowym

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Tortellini gotujemy w osolonej wodzie i wykładamy na talerze. Czerwoną cebule pokroić w kostkę i podsmażyć na 2 łyżkach masła. Papryczki peperoni pokroić i dodać do cebulki i chwile smażyć razem.
  2. W rondlu zagotować mleko dodać do niego starty żółty ser i stary parmezan gotować na wolnym ogniu mieszając aż ser całkowicie się roztopi i połączy z mlekiem.
  3. Następnie dodać podsmażoną cebulką i peperoni wymieszać doprawić do smaku solą i pieprzem. Dla ładniejszego żółtego koloru można dodać 1/2 łyżeczki kurkumy.
  4. Sosem polać tortellini i posypać posiekanym szczypiorkiem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: