1

2

Przepisy

Krupnik z kaszą i ziemniakami

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 40 minut

porcje: 4 porcje

Krupnik z kaszą i ziemniakami.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zagotować wywar.
  2. Marchew i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  3. Ziemniaki obrac i pokroić w kostkę.
  4. Do wywaru dodać warzywa, liście laurowe, ziele angielskie.Gotować ok 10-15 minut. Po tym czasie dodać wypłukaną kaszę.
  5. Całość gotować kolejne 15 minut. Doprawić do smaku solą lub przyprawa uniwersalną oraz pieprzem. Na koniec dodać do zupy mięso obrane z udka z kurczaka i podawać.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: