Sałatka z kapusty pekińskiej i kukurydzy

Oceń ten przepis!

4/5 4 51 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Porcje 4

4/5 4 51 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kukurydzę odsącz z zalewy.
  2. Kapustę pokrój na małe kawałki.
  3. Kukurydzę i kapustę wymieszaj z Majonezem.
  4. Dopraw do smaku i jeszcze raz wymieszaj.
  5. Możesz podawać jako dodatek do mięs albo przystawkę.

Opis przepisu:

Chrupiącą sałatkę z kapusty pekińskiej i kukurydzy z puszki przyrządzimy dosłownie w kilka chwil. Składniki wystarczy wymieszać z Majonezem light WINIARY i doprawić do smaku. Taką sałatkę możemy podać na lunch z pieczywem lub do obiadu - świetnie będzie się komponować z porcją mięsa z ziemniakami lub ryżem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • Alicja
    Swietna solo jak i baza do innych salatek
  • kolorowykaktus
    Bardzo prosta i szybka do wykonania salatka, ale za to jak smakuje ! Zrobilam duuuza porcje, ktora wystarczyla mi i do kolacji (cordon bleu z pieczonymi ziemniaczkami) i na nastepny dzien do kanapek. Jest swietna i uniwersalna ! :)

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?