Kotleciki mielone z ryżem i pieczarkami

Oceń ten przepis!

3/5 3 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Porcje 6

3/5 3 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę.
  2. Wsypać pokrojone w kosteczkę pieczarki, poddusić.
  3. Do mielonego mięsa dodać zimny ugotowany ryż, cebulę z pieczarkami, jajo, odciśniętą bułkę zamoczoną w mleku, posiekany szczypiorek, zmiażdżony czosnek, bułkę tartą.
  4. Doprawić do smaku solą i pierzem, dokładnie wymieszać.
  5. Z masy mięsnej formować owalne, spłaszczone, kotleciki, obtaczać w pokruszonych płatkach kukurydzianych.
  6. Smażyć na rozgrzanym oleju. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
  7. Podawać z pieczywem lub z ziemniakami i surówką.

Opis przepisu:

Kotleciki mielone z ryżem i pieczarkami to smakowita odmiana zwykłych kotletów, idealnie sprawdzą się na obiad w ciągu tygodnia. Przygotowanie jest łatwe i nie wymaga wiele czasu. Panierka z płatków kukurydzianych nadaje im oryginalnego smaku oraz wspaniałej chrupkości. Kotleciki mielone z ryżem i pieczarkami możesz podać ze świeżym pieczywem lub ziemniaczkami i ulubioną surówką. Przygotuj je już dziś!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?