Udka pieczone na patelni

Oceń ten przepis!

4/5 4 31 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 1 godz. 15 min.

  • Porcje 6

4/5 4 31 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Udka kroimy na połowę wtedy mamy pałki i podudzie posypujemy przyprawą do kurczaka .
  2. Teraz marchewki czyścimy ze skórki wkładamy na patelnie razem z kurczakiem .
  3. Najpierw przysmażamy z obu stron na taki rumiany kolor potem dolewamy wody ze 2 szklanki i dusimy wychodzi sosik a jaka marchewka w smaku dobra um już kosztowałam bo właśnie dzisiaj zrobiłam z rana

Opis przepisu:

Udka pieczone na patelni w przyprawie do kurczaka to pomysł na wspaniale doprawione mięso drobiowe duszone w sosie z dodatkiem świeżej marchewki. Rumiane, aromatyczne udka pieczone na patelni idealnie skomponują się z ulubioną surówką, świeżym pieczywem lub pieczonymi ziemniaczkami.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?