Zupa z soczewicą i mielonym mięsem

Oceń ten przepis!

4/5 4 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 4

4/5 4 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Marchewki, pietruszkę i seler obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por oczyścić i drobno pokroić.
  2. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w niezbyt dużą kostkę.
  3. W garnku rozgrzać kilka łyżek oleju. Wrzucić do niego warzywa i soczewicę. Wszystko wymieszać i smażyć razem ok. 2-3 minuty, cały czas mieszając.
  4. Do podsmażonych warzyw wlać bulion, zagotować. Gotować ok. 10 minut.
  5. Mięso dokładnie wymieszać z przyprawą w płynie i pieprzem.
  6. Mięso usmażyć na oleju, cały czas mieszając tak, żeby mięso rozdrobnić.
  7. Podsmażone mięso dodać do zupy.
  8. Dodać też do niej majeranek i koncentrat pomidorowy. Gotować dalej do miękkości wszystkich warzyw. W razie potrzeby zupę doprawić do smaku solą lub przyprawą uniwersalną.

Opis przepisu:

To przepis idealny na obiad smaczny, szybki i prosty w przyrządzeniu. Zwłaszcza smak zupy z soczewicą i mielonym mięsem robi wrażenie i nie daje o sobie zapomnieć przez długi czas. Jeszcze bardziej wzmocnicie go, używając przyprawy do zup i sałatek WINIARY. Dzięki niej wydobędziecie z zupy to, co najlepsze. Pycha!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?