Fasolka szparagowa smażona

Oceń ten przepis!

4/5 4 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 50 min.

  • Porcje 2

4/5 4 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie.
  2. Odcedzamy i wkładamy na patelnię na gaz i wlewamy olej .
  3. Jak już będzie gorący, wtedy kładziemy fasolkę i podsmażamy około 5 minut .
  4. Teraz posypujemy fasolkę bułką tartą i podsmażamy jakieś 15 -20 minut.

Opis przepisu:

Sezon na fasolkę szparagową wypada w okresie lata, wtedy najlepiej skorzystać z przepisu i wykonać soczystą fasolkę szparagową smażoną na gorącym tłuszczu z dodatkiem tartej bułki. Jest to wspaniały dodatek do sadzonego jajka na gorących ziemniaczkach. Mniam, pycha!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?