Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami i papryką

Oceń ten przepis!

4/5 4 20 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 50 min.

  • Porcje 2

4/5 4 20 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojony por, pieczarki, paprykę i kapustę pekińską. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  2. Udka z kurczaka umyć, osuszyć, usunąć kości, mięso zbić tłuczkiem. Natrzeć solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem
  3. Na płaty mięsa nałożyć przygotowany zimny farsz.
  4. Mięso z farszem złożyć i spiąć wykałaczkami. Oprószyć mieloną papryką, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić olejem. Naczynie przykryć folią spożywczą, wstawić do piekarnika.
  5. Piec w temp 190 stopni około 45-50 minut. Po upływie pół godziny usunąć folię, polać mięso powstałym sosem, pozostawić do zrumienienia.

Opis przepisu:

Pomysł na kurczaka w zupełnie nowej odsłonie! Udka z kurczaka rozbijamy tłuczkiem, a następnie nacieramy solą, pieprzem i czosnkiem, i faszerujemy pyszną mieszanką z podsmażanych pieczarek, kapusty pekińskiej, papryki i pora. Udka z kurczaka zwijamy w roladki, spinamy wykałaczkami i pieczemy w naczyniu żaroodpornym. Pieczonego kurczaka faszerowanego podawaj z ulubionymi dodatkami, na przykład ziemniaczkami i surówką.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?