Surówka z jarmużu i cykorii

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 18 min.

  • Oczekiwanie 5 min.

  • Porcje 3

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Liście jarmużu i cykorii umyć, posiekać.
  2. Jarmuż włożyć do wrzącej wody na 3-4 minuty, wyjąć, osączyć.
  3. Jabłko ze skórką bez nasion, ogórki kiszone i obraną marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę drobno pokroić.
  4. Majonez wymieszać ze zmiażdżonym czosnkiem. Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem. Doprawić do smaku solą, pieprzem, przyprawą curry i sokiem z cytryny.

Opis przepisu:

Nie masz pomysłu na danie z wykorzystaniem jarmużu? Sprawdź, dlaczego Surówka z jarmużu i cykorii powinna zawitać w Twoim domu! Do przygotowania surówki potrzebujesz zaledwie kilku warzyw, przypraw i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, który połączy wszystkie składniki na Twoim talerzu. Proste, a jakie pyszne!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?