1

2

Przepisy

Domowy budyń kokosowy

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 20 minut

porcje: 3 porcje

Pycha

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mleko ( 0,5l ) wlewamy do garnka i wsypujemy do niego wiórki kokosowe. Stawiamy na małym ogniu i gotujemy 10-15 minut co chwilę mieszając. Po tym czasie wiórki kokosowe nasiąkną mlekiem. Dodajemy masło żeby się rozpuściło. 0,1l mleka wlewamy do kubka, dodajemy cukier i mąkę, wbijamy jajko i całość dokładnie mieszamy przy użyciu miksera. Wlewamy do gotującego się mleka z wiórkami i dokładnie mieszamy. gotujemy jeszcze ok 2 min ciągle mieszając. Dekorujemy wg uznania. ja użyłem prażonych płatków migdałowych i herbatnika.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: