Karkówka z ziemniakami i boczkiem

Oceń ten przepis!

4/5 4 13 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 4

4/5 4 13 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki obierz i pokrój w ósemki lub małe ćwiartki.
  2. Cebulę obierz i pokrój w kostkę.
  3. Grzyby namocz, a gdy zmiękną odsącz je.
  4. Obierz ziemniaki.
  5. Do załączonego woreczka włóż grzyby, ziemniaki, mięso, boczek i cebulę, oprósz przyprawą POMYSŁ NA..., delikatnie potrząsaj woreczkiem, zapnij zapinką.
  6. Ułóż w naczyniu do zapiekania.
  7. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 60 minut bez termoobiegu.
  8. Podawaj z surówką z kiszonej kapusty.

Opis przepisu:

Dla miłośników mięsno-grzybowych smaków: POMYSŁ NA... soczystą karkówkę z ziemniakami i wędzonym boczkiem, cebulą oraz suszonymi grzybami (najlepsze są prawdziwki lub podgrzybki). Wszystko razem pieczemy z kompozycją przypraw w woreczku i podajemy z surówką z kiszonej kapusty albo porem z jabłkiem i śmietaną.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?