Udka z kurczaka w musztardowo-miodowej marynacie

Oceń ten przepis!

4/5 4 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 3 godz. 50 min.

  • Porcje 2

4/5 4 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Do miseczki włożyć obie musztardy, zmiażdżony czosnek, wlać olej, sok z cytryny, miód, sos sojowy.
  2. Wszystko razem bardzo dokładnie wymieszać.
  3. Umyte mięso osuszyć, podzielić na porcje, naciąć nożem, oprószyć solą i pieprzem.
  4. Natrzeć marynatą, ułożyć w naczyniu, przykryć i odłożyć w chłodne miejsce na 2-3 godziny.
  5. Następnie włożyć razem z marynatą do woreczka do pieczenia, ułożyć na blaszce i wstawić do nagrzanego piekarnika.
  6. Piec w temp 200 stopni około 50 minut. Po upływie pół godziny rozciąć worek i pozostawić do zrumienienia, polewając od czasu do czasu powstałym sosem.

Opis przepisu:

Udka z kurczaka w musztardowo-miodowej marynacie mają złocistą, chrupiącą skórkę, a do tego cudowny, czosnkowy aromat. Ich smak również Cię zaskoczy, bo do marynaty dodajemy dwa rodzaje musztardy, sos sojowy, miód i sok z cytryny. Udka z kurczaka w musztardowo-miodowej marynacie idealnie skomponują się z ziemniakami i ulubioną surówką.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?