Sałatka z rukoli, pomidorów i jajek

Oceń ten przepis!

5/5 5 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 1

5/5 5 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pomidory, bazylię i rukolę umyć, osuszyć. Rukolę i bazylię porwać na kawałki, pomidory pokroić w ósemki.
  2. Jajko ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić w ćwiartki.
  3. Oliwki pokroić, szczypiorek drobno posiekać. Wszystkie składniki włożyć do miski, oprószyć solą i pieprzem, polać olejem z bazylią.

Opis przepisu:

Sałatka z rukoli, pomidorów i jajek to doskonała przekąska lunchowa, którą przygotujesz w 10 minut. Zobacz, jak smakuje połączenie pomidorów, jajek, czarnych oliwek, rukoli i szczypiorku. Przed podaniem sałatkę z rukoli koniecznie dopraw solą, pieprzem i olejem z bazylią.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?