Filet z kurczaka w chrupiącej panierce

Oceń ten przepis!

4/5 4 15 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 6

4/5 4 15 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety przekroić na cieńsze plastry, roztłuc tłuczkiem.
  2. Z oliwy, przyprawy do kurczaka, soli, pieprzu, ziarenek smaku i czosnku przeciśniętego przez praskę przygotować marynatę.
  3. Każdy filet obtoczyć w marynacie i pozostawić na ok. 1 godzinę.
  4. Jajka rozbełtać z ziarenkami smaku. Filety obtaczać najpierw w mące, jajku a następnie w bułce tartej.
  5. Kotlety smażyć na rozgrzanym tłuszczu do złotego koloru.

Opis przepisu:

Sposób na aromatyczne i smaczne filety z piersi kurczaka to przede wszystkim cudna marynata przyrządzana z oliwy, przyprawy do kurczaka, Przyprawy ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY i aromatycznego czosnku. Dobrze jest zamoczyć filety z kurczaka w marynacie i odstawić na około godzinę, by mięso przeszło wszystkimi aromatami i smakami. Usmażone na złoty kolor filety podawaj z ulubionymi dodatkami, a zajadaj – w ulubionym towarzystwie.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?