Wołowina z warzywami

Oceń ten przepis!

4/5 4 20 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 45 min.

  • Porcje 4

4/5 4 20 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Warzywa oczyść, pokrój w paski.
  2. Na oleju zeszklij cebulę, dodaj pozostałe warzywa i duś często mieszając.
  3. Wołowinę pokrój w cienkie paseczki i dodaj do warzyw.
  4. Smaż razem około 5 minut.
  5. Dodaj pokruszone kostki Rosołu wołowego WINIARY i szklankę gorącej wody. Duś jeszcze przez około 5 minut.
  6. Dopraw przyprawą MAGGI, pieprzem i papryką.
  7. Mąkę ziemniaczaną rozprowadź w 4 łyżkach zimnej wody i dodaj do potrawy, zagotuj.
  8. Gotowe danie podawaj z ryżem.

Opis przepisu:

Mięso pokrojone w cienkie paseczki nie musi być poddawane długiej obróbce termicznej, dlatego ta wersja wołowiny z warzywami jest świetnym pomysłem na pożywny obiad dla zapracowanych!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?