1

2

Przepisy

Rolada z karkówki

5/5

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 70 minut

porcje: 6 porcji

kalorie: 289 kcal / porcja

Pieczona karkówka nadziewana plastrami wędzonego boczku, czerwoną papryką i ogórkiem konserwowym, serwowana z Sosem pieczeniowym ciemnym Na każdy Dzień WINIARY.

Przygotowanie:

  1. Karkówkę pokrój na kotlety.
  2. Paprykę i ogórka pokrój w drobną kostkę.
  3. Mięso rozbj przez folię i ułóż jeden płat obok drugiego, tak aby zachodziły na siebie tworząc prostokąt. Oprósz je przyprawą ZIARENKA SMAKU, skrop Przyprawą do zup,
  4. Na mięsie rozłóż plastry boczku, paprykę i ogórka, oprósz pieprzem i majerankiem.
  5. Zwiń w roladę, a następnie zawiń w folię aluminiową i przełóż do naczynia do zapiekania.
  6. Piekarnik rozgrzej do temperatury 200°C.
  7. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 70 minut.
  8. Sos dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.
  9. Roladę pokrój w plastry i podawaj z sosem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: