Rolada z karkówki

5/5 5 7 5 1
5/5 5 7 5 1
  • Przygotowanie: 45 min.

  • Oczekiwanie: 1 godz. 15 min.

  • Porcje: 6

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Karkówkę pokrój na kotlety.
  2. Paprykę i ogórka pokrój w drobną kostkę.
  3. Mięso rozbj przez folię i ułóż jeden płat obok drugiego, tak aby zachodziły na siebie tworząc prostokąt. Oprósz je przyprawą ZIARENKA SMAKU, skrop Przyprawą do zup,
  4. Na mięsie rozłóż plastry boczku, paprykę i ogórka, oprósz pieprzem i majerankiem.
  5. Zwiń w roladę, a następnie zawiń w folię aluminiową i przełóż do naczynia do zapiekania.
  6. Piekarnik rozgrzej do temperatury 200°C. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 70 minut.
  7. Sos dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.
  8. Roladę pokrój w plastry i podawaj z sosem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?