Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Rolada z karkówki

  • Rolada z karkówki
  • Rolada z karkówki
  • Rolada z karkówki
  • Mięso rozbj przez folię i ułóż jeden płat obok drugiego, tak aby zachodziły na siebie tworząc prostokąt. Oprósz je przyprawą ZIARENKA SMAKU, skrop Przyprawą do zup,
  • Na mięsie rozłóż plastry boczku, paprykę i ogórka, oprósz pieprzem i majerankiem.
  • Zwiń w roladę, a następnie zawiń w folię aluminiową i przełóż do naczynia do zapiekania.
  • Rolada z karkówki
  • Rolada z karkówki
  • Rolada z karkówki
  • Mięso rozbj przez folię i ułóż jeden płat obok drugiego, tak aby zachodziły na siebie tworząc prostokąt. Oprósz je przyprawą ZIARENKA SMAKU, skrop Przyprawą do zup,
  • Na mięsie rozłóż plastry boczku, paprykę i ogórka, oprósz pieprzem i majerankiem.
  • Zwiń w roladę, a następnie zawiń w folię aluminiową i przełóż do naczynia do zapiekania.
  • czas Łączny czas: 90 min (Przygotowanie: 20 min Oczekiwanie 70 min)
  • porcji Porcji: 6
  • kalorie Kalorie: 289 kcal / 1 porcję

Pieczona karkówka nadziewana plastrami wędzonego boczku, czerwoną papryką i ogórkiem konserwowym, serwowana z Sosem pieczeniowym ciemnym Na każdy Dzień WINIARY.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Karkówkę pokrój na kotlety.
  2. Paprykę i ogórka pokrój w drobną kostkę.
  3. Mięso rozbj przez folię i ułóż jeden płat obok drugiego, tak aby zachodziły na siebie tworząc prostokąt. Oprósz je przyprawą ZIARENKA SMAKU, skrop Przyprawą do zup,
  4. Na mięsie rozłóż plastry boczku, paprykę i ogórka, oprósz pieprzem i majerankiem.
  5. Zwiń w roladę, a następnie zawiń w folię aluminiową i przełóż do naczynia do zapiekania.
  6. Piekarnik rozgrzej do temperatury 200°C.
  7. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 70 minut.
  8. Sos dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.
  9. Roladę pokrój w plastry i podawaj z sosem.
Kalorie: 289 kcal / 6 porcję

Potrzebne składniki:

  • Sos pieczeniowy ciemny Na Każdy Dzień WINIARY (1 opakowanie)
  • przyprawa ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY (1 szczypta)
  • WINIARY Przyprawa do zup, sosów, sałatek (do smaku)
  • karkówka (700 g)
  • cienkie plastry boczku wędzonego (4 plastry)
  • papryka czerwona (0,5 sztuki)
  • ogórek konserwowy (1 sztuka)
  • pieprz (1 szczypta)
  • majeranek (do smaku)
Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Rolada z karkówki
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Rolada z karkówki

Wydrukuj przepis

Rolada z karkówki

Zgłoś przepis do moderacji