Placki z grzybami

Oceń ten przepis!

5/5 5 13 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 4

5/5 5 13 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Obierz cebulę i grzyby (poza sezonem możesz użyć pieczarek).
  2. Grzyby pokrój na cząstki.
  3. Cebulę posiekaj, zeszklij na patelni na rozgrzanym maśle.
  4. Dodaj grzyby i duś razem na wolnym ogniu około 30 minut.
  5. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  6. Jajka wbij do miski i zmiksuj.
  7. Dodaj kefir i mąkę.
  8. Następnie dodaj płatki owsiane.
  9. Dodaj jeszcze grzyby z cebulą i dokładnie wymieszaj. Jeszcze raz dopraw do smaku.
  10. Smaż placki na rozgrzanym oleju na rumiano.
  11. Placki podawaj z Sosem tatarskim.

Opis przepisu:

Kiedy jesień trwa w najlepsze, koniecznie przygotuj kilka klasycznych potraw z grzybami! Wśród nich nie może zabraknąć jajecznicy, sosu, zupy grzybowej i oczywiście placków grzybowych z Sosem tatarskim WINIARY – oto przepis!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?