1

2

Przepisy

Placki z grzybami

5/5 5 7 5 1

przygotowanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

447 calories kalorie: 447 kcal / porcja

Kiedy jesień trwa w najlepsze, koniecznie przygotuj kilka klasycznych potraw z grzybami! Wśród nich nie może zabraknąć jajecznicy, sosu, zupy grzybowej i oczywiście placków grzybowych z Sosem tatarskim WINIARY – oto przepis!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Obierz cebulę i grzyby (poza sezonem możesz użyć pieczarek).
  2. Grzyby pokrój na cząstki.
  3. Cebulę posiekaj, zeszklij na patelni na rozgrzanym maśle.
  4. Dodaj grzyby i duś razem na wolnym ogniu około 30 minut.
  5. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  6. Jajka wbij do miski i zmiksuj.
  7. Dodaj kefir i mąkę.
  8. Następnie dodaj płatki owsiane.
  9. Dodaj jeszcze grzyby z cebulą i dokładnie wymieszaj. Jeszcze raz dopraw do smaku.
  10. Smaż placki na rozgrzanym oleju na rumiano.
  11. Placki podawaj z Sosem tatarskim.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: